Club Culinair

De Hoop op d’Swarte Walvis

De Hoop op d’Swarte Walvis is een authentiek Zaans kwaliteitsrestaurant. De Walvis is een waar begrip in de Zaanstreek. Gestationeerd op de historische Zaanse Schans, geniet je hier van een prachtige, culturele omgeving, de beste streekproducten en topwijnen. De keuken kenmerkt zich door hoogwaardige gerechten, de bediening in het restaurant door een immer vriendelijke, servicegerichte en professionele houding.

WALVIS buiten

Creatief in balans

Van populaire klassiekers tot eigentijdse gerechten; bij De Walvis kun je verbaasd staan over hun creativiteit met gezonde producten. De combinaties van smaken zijn altijd in balans. Iets wat in grote mate te danken is aan het gebruik van de heerlijkste producten van het seizoen en uit de omgeving.

WALVIS foto exterieur bij avond

Rik van Diepen, chef-kok van De Walvis, weet precies waar de focus moet liggen. Met zijn no-nonsense houding, legt hij de nadruk altijd op de smaak en het product, terwijl de presentatie daarna pas volgt. Het hoofdgerecht is leidend voor de smaak en combinatie van bijgerechten, niet andersom.